Днями одеські ЗМІ пестріли заголовками “Одеська міська рада повертає військовим землі аеродрому”.

На жаль, привід радіти абсолютно відсутній, оскільки завтра Одеська міська рада розгляне низку проектів рішень, які нічого спільного з “поверненням земель” не мають.

На сайті Одеської мерії розміщено 5 проектів рішень з практично однаковими назвами:
“Про припинення права постійного користування комунальних підприємств земельними ділянками та надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільове призначення якої змінюється” щодо земель аеродрому площею близько 93 гектарів.

Ось приклад одного з них:

Як бачимо зі змісту проектів:
1. Проекти рішень міської ради викладено таким чином, ніби землі аеродрому ніколи військовим не належали, а перебувають у комунальній власності.

Однак, згідно законодавства землі оборони (землі, які використовуються під військові об’єкти, в т.ч. під аеродроми) є землями виключно державної власності, якими можуть розпоряджатися лише Кабмін та Міноборони.
Більше того аеродром існує з 50-х років і документи, видані військовим жодної сили не втратили.

2. Проектами рішень міської ради лише припиняється право постійного користування своїх же Комунальних підприємств і дається дозвіл війським лише на те, щоб розробити новий проект землеустрою.

Тобто, у разі прийняття цих рішень земля залишиться в комунальній власності – просто нею не будуть користуватися комунальники, однак зможуть претендувати, наприклад приватні юридичні чи фізичні особи.

3. Проектами рішень лише дається дозвіл Міністерству оборони на розробку землевпорядної документації, однак де-факто земля військовим не повертається.

Проблема у тому, що розробка проекту – це лише один з етапів отримання земельної ділянки у власність чи користування.
Наступний етап – це затвердження такого проекту, яке вже повністю залежить від міської ради, чого вона очевидно робити не стане.

4. Проекти рішень міської ради не скасовують того факту, що земля де-факто (в земельному кадастрі) залишається власністю міської ради.

Оскільки на розгляді в міській раді до цих пір лежить проект Детального плану території – інвестором якого є ТОВ “Югтранс-термінал” та БК “Будова”, яких ЗМІ пов’язують з Володимиром Галантерником, і оскільки згідно проектів рішень земля є комунальною – міська рада в будь-який момент може прийняти ДПТ, відмовити Міноборони в затвердженні проекту землеустрою та забезпечити забудову земель аеродрому.

5. Проекти рішень нагадують спробу створити ілюзію відсутності шкоди державним інтересам – ніби землю то всеодно відвели військовим, в чому ж тоді шкода?

Що не так?

Схожу схему намагалися провернути по справі заводу “Краян”, де юридично оформили повернення 95 000 000 грн. в міській бюджет, але фактично цих грошей бюджет так не отримав, а мерія відмовилася судитися за них.

Тож гіркий досвід підказує, що в таких питаннях мерія завжди “грає в наперстки” і ні Офісу Президента, ні Міноборони очікувати на сприятливий результат абсолютно не варто.

Радує поки сьогоднішня заява Головної військової прокуратури про те, що вона вступає в господарські справи Міноборони по питанню аеродрому.

І це є вірна позиція, оскільки позитивне вирішення питання з аеродромом на сьогоднішній день можливе лише за рахунок того, що: 

І головним моментом звичайно є якнайшвидше проведення в Одесі виборів нової міської ради та міського голови.

Автор: Артем Карташов

Від Investigator