В соціальних мережах знов обговорюють чергову спробу захоплення території військового аеродрому “Одеса-Шкільний”, нібито знов під житлову забудову.

Історія захоплення військового аеродрому розпочалась в 2015 році, коли Одеська міська рада затвердила генеральний план, де на місці “Шкільного” передбачалась багатоповерхова житлова забудова. А в 2016 році був затверджений зонінг, де була запланована така ж житлова забудова. Оскільки від державних органів з даного приводу жодних зауважень не було – одеська мерія пішла в наступ: територію аеродрому шматками юридичний департамент зареєстрував за КП “Міське капітальне будівництво”, КП “Міськелектротранс” та КП “Міськзелентрест”.

В серпні 2017 “Громадське слідство” оприлюднило розслідування стосовно дерибану земель аеродрому, а через 2 тижні Міністерство оборони та Держприкордонслужба, реагуючи на депутатське звернення, відповіли, що не надавали згоди на відчуження території, якою вони користуються.

29 жовтня 2017 року рейдери приступили до активних дій: зруйнували огорожу військової частини та захопили 2000 кв.м території аеродрому. Реагуючи на дії рейдерів, Міністерство оборони закрило небо над Одесою на 2 години.

Після цього, послідували наради з чиновниками та численні судові процеси.

В серпні 2020 року військова прокуратура відзвітувала, що задовольнив всі позови Міністерства оборони і незаконно вилучені земельні ділянки аеродрому «Шкільний» повернули до державної власності.

Але …

Згідно з Публічною кадастровою картою територія військового аеродрому дотепер пошматована на ділянки, які перебувають у комунальній власності.

І доки не відбудуться зміни в Публічній кадастровій карті, доки не будуть скасовані протизаконні норми Генерального плану та зонінгу щодо житлової забудови земель військового аеродрому і доки в одеській мерії будуть сидіти одні й ті ж корумповані чиновники – наміри захопити землі “Шкільного” будуть повторюватись досить регулярно.

Отже військова прокуратура та правоохоронні органи повинні це довести до логічного кінця – згідно із законами України.

Від Investigator