Як намагалися збудувати незаконний готель

У 2018 році Одеська міська рада затвердила Містобудівні умови для реконструкції будівель в прибережній зоні та видала дозвіл на будівельні роботи ТОВ “Виробничо-комерційна фірма імені П. Шмідта”.

Хоча містобудівні умови передбачали реконструкцію існуючих будівель саме під адміністративну будівлю, дозвіл передбачав уже будівництво готелю. Водночас самі забудовники фактично зводили новий житловий комплекс “Пространство”.

Про це дізнались активісти Одеського осередку “Автомайдану” з оголошень про продаж квартир на сайтах забудовника. Для того, щоб захистити право кожного одесита на безпечне довкілля та доступ до пляжу, вони звернулись до суду.

Який вирок виніс суддя

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Олег Білостоцький встановив, що земельна ділянка, на якій проводили будівельні роботи, розташована в рекреаційній зоні та належить до земель рекреаційного призначення.

Забудову житлових комплексів та навіть готелів у цій місцевості суворо заборонили. Через це суддя задовольнив позов “Автомайдану” та визнав рішення міської ради про затвердження містобудівних умов та дозволу на будівництво незаконними. Активісти “Автомайдану” сподіваються, що це рішення стане наочним прикладом того, що місцеві мешканці завжди будуть протидіяти свавільним забудовам в Одесі.Премію “Честь тижня” отримав суддя Одеського окружного адміністративного суду Олег Білостоцький за захист одеситів від незаконних забудов.

Рішення Білостоцького ще не набуло чинності, його можуть оскаржити. Тому сподіваємось, що апеляційні суди не дозволять забудовувати набережну Одеси.

За матеріалами 24 каналу

Від Investigator